■ Archívum

■ Feedek

■ Kapcsolat

mti_hirfelhasznalo.jpg

Ritka teknősök születtek New York-ban

2012.12.21. 12:49 -RP-

Cuora aurocapitata.jpg
Fotó:Julie Larsen Maher, © WCS

A Wildlife Conservation Society (WCV) bejelentése szerint öt sárgafejű szelenceteknős(Cuora aurocapitata) kelt ki a bronx-i állatkertben. A különösen ritka teknősfaj Kínában honos, becslések szerint mindössze 150 vadon élő példánya van, így a sikeres fogságban történő szaporítása komoly eredménynek számít. A tenyésztés része a WCV azon programjának, mely néhány kihalófélben lévő teknősfaj megmentését célozza. A tervben nem csak a teknősök fogságban történő szaporítása, hanem későbbiekben a természetes élőhelyére visszatelepítése és a vad populáció erősítése is szerepel.

A Cuora aurocapitata a kelet-kínai Anhui provincia édesvizű folyóvizeinek lakója, a szennyezésen és a természetes élőhelyének eltűnésén kívül a populációra további veszélyt jelent, hogy a kínai hagyományos orvoslás gyógyszeralapanyagként használja. A szaporításához Don Boyernek, a bronx-i állatkert herpetológusának, pontosan modelleznie kellett a természetes körülményeket, más mérsékelt övi teknősökhöz hasonlóan a hőmérséklet csökkentésével hibernációt idézett elő. Ebből ébredve váltak párzásra hajlandóvá a kiszemelt állatok.

Forrás: livescience.com

Szólj hozzá!

Címkék: természetvédelem teknős cuora

A bejegyzés trackback címe:

https://reptile.blog.hu/api/trackback/id/tr884976157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása